Geschiedenis

Muziektent De Klanksteen is voortgekomen uit het project Hoograven in de lift als een van de ‘briljante’ ideeën, ingebracht door wijkbewoners. De gemeente Utrecht/Wijkbureau Zuid omarmde dit idee enthousiast en op 14 september 2013 werd De Klanksteen officieel geopend door toenmalig wijkwethouder Frits Lintmeijer.

Ivan van Ouwerkerk, oud-bewoner van de wijk, maakte het ontwerp voor De Klanksteen. Hij gebruikte de primaire kleuren van De Stijl, in combinatie met een strakke vormgeving. Helemaal passend bij deze wijk waarin veel invloeden van Rietveld terug zijn te vinden.

Omdat de muziektent in de wijk Tolsteeg ligt, waar de straten naar edelstenen zijn vernoemd, is de naam voor de muziektent ook een steen. Klanksteen is de Nederlandse naam voor de steen ‘fonoliet’. Uit deze steen haalden onze voorvaderen voor het eerst muziek.

Jaarlijks, van eind april t/m september, organiseert Stichting De Klanksteen een licht cultureel programma met als doel de saamhorigheid onder jong en oud in de wijk te bevorderen.